joi , 13 decembrie 2018, 04:59
Home / Local / Actualitate / Marș al poștașilor pe străzile Vasluiului

Marș al poștașilor pe străzile Vasluiului

postasi-protest-vaslui-07-10-16-36
Astăzi, poștașii din județul Vaslui au plecat în marș pe străzile municipiului Vaslui, de la Oficiul Poștal pânâ în Piața Civică, unde au protestat, revendicând salarii mai mari și condiții mai bune de muncă și cerând demisia conducerii Poștei Române și a ministrului Comunicatiilor, Delia Popescu. Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România au acuzat faptul că Ministerul Comunicațiilor s-a declarat de acord cu majorarea salariilor poștașilor, dar la Consiliul de Administrație al Poștei, din 13 septembrie, reprezentații ministerului nu și-au respectat promisiunea.
”Guvernul tehnocrat ne-a promis că este de acord cu creșterea salariilor. Acest Guvern ne ține cu salariile la limita de supraviețuire. Salariile poștaților sunt mizerabile”, a spus Geta Turbatu.
În 2010, Consiliul Concurenței a aplicat Poștei Române o amendă record de 103 milioane de lei, cea mai mare amendă primită vreodată de o societate comercială. În noiembrie anul trecut, aceiași instituție a mai aplicat încă o amendă de 33 milioane de lei. „Consiliul Concurenței este cel mai mare dușman al Poștei, această instituție aflată în România, dar care răspunde la Bruxelles. Noi muncim pentru a plăti amenzile date de statul român, la o societate în care statul român este acționar majoritar. Întreb statul român: de ce vrea să distrugă Poșta Română?! Datoriile actuale sunt făcute de stat. Au dat amenzi la Poștă, fiind plătiți de firme concurente pentru ca să ne desființeze. Avem condiții mizarabile de muncă, nu vin oamenii la noi să se angajeze din cauza salariilor foarte mici”, a mai spus Geta Turbatu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Regatul de gheață, pus în scenă la Grădinița nr.3 Vaslui

Grădinița nr.3 Vaslui a oferit imaginea sezonului de iarnă. Preșcolarii de la grupa mare și-au …

Palatul administrativ va fi supus unei expertize seismice

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să realizeze o expertiză seismică asupra clădirii Palatului Administrativ. A …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *