duminică , 27 septembrie 2020, 03:20
Home / Local / Actualitate / Educaţia adulţilor, o prioritate a Casei Corpului Didactic Vaslui

Educaţia adulţilor, o prioritate a Casei Corpului Didactic Vaslui

ccd_proiect
Pe o perioadă de 16 luni, Casa Corpului Didactic (CCD) Vaslui va derula proiectul de mobilitate “Integrarea învăţării nonformale în educaţia adulţilor – INFOED”, finanţat prin Programul Erasmus^. În cadrul acestui amplu proiect, CCD Vaslui va coordona un consorţiu, din care fac parte Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni, Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Bârlad, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad şi Şcoala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad.
Proiectul de mobilitate pentru educaţia adulţilor se va desfăşura în perioada 1.09.2016 – 31.12.2017 şi are drept grup ţintă un număr de 27 de cadre didactice care predau la clase de adulţi în unităţile de învăţământ din consorţiu, iar bugetul aprobat pentru derulare este de aproape 53.000 de euro. Cei 27 de profesori admişi în urma procesului de selecţie vor participa la cursul de formare „Applying non-formal education in schools and adult education organizations”, livrat de Institute for Training, Employability and Mobile learning (IFOM), în Bologna, Italia. Acesta urmăreşte îmbunătăţirea abilităţilor cadrelor didactice care predau la clasele formate din cursanţi adulţi, abordarea unor activităţi non-formale pentru dezvoltarea de competenţe cheie specifice educaţiei adulţilor, adaptarea stilului de predare-învăţare-evaluare la particularităţile de vârstă pe baza nevoilor de formare şi nivelul de competenţă al adulţilor, dezvoltarea abilitaţilor de transfer a competenţelor formate la nivel internaţional şi susţinerea schimbului de bune practici în ceea ce priveşte activităţile inovative de învăţare.
Proiectul „Integrarea învăţării nonformale în educaţia adulţilor-INFOED” va facilita realizarea unor transferuri de cunoaştere şi bune practici între cadrele didactice, fiind de asemenea un punct de plecare pentru dezvoltarea de parteneriate internaţionale. Acţiunile desfăşurate în cadrul mobilităţii internaţionale au meritul de a da participanţilor posibilitatea interacţiunii cu colegii din alte sisteme de învăţământ, de a schimba informaţii şi experienţe din activitatea proprie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *