duminică , 20 septembrie 2020, 12:50
Home / Local / Actualitate / Intoxicaţi cu gaze de fermentatie de la must

Intoxicaţi cu gaze de fermentatie de la must

tu-bei-must-iata-ce-trebuie-sa-stii-327211
Doi barbati si o femeie, din Vaslui, au fost la un pas de o tragedie, dupa ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Totul s-a intamplat in beciul unei case, unde erau lasate la fermentat mai multe butoaie cu struguri.
Un barbat de 50 de ani a fost dus in coma la spital. Din fericire, spun medicii, victimele au fost gasite la timp, iar acum sunt in afara oricarui pericol.
„Erau toti trei cazuti jos, pe ultima treapta. M-am uitat si daca ma bagam, as fi cazut si eu. Am iesit si am strigat dupa ajutor. Si i-am tras afara”, spune o martora.
Totul s-a petrecut in localitatea vasluiana Averesti. Femeia de 30 de ani, stabilita la Sibiu, a venit intr-o vizita surpriza la familia ei. Mama ei era la munca, iar cand a vazut ca tatal nu apare, a inceput sa il caute. Cand l-a vazut in beciul casei, a strigat dupa ajutor si a intrat sa il scoata. Insa, din cauza mirosului puternic, a lesinat pe scari. Un alt vecin, care ar fi incercat sa ii scoata, a fost doborat si el de dioxidul de carbon.
„Daca nu apuca sa strige dupa ajutor, nu stia nimeni ca sunt acolo”, spune o vecina.
Alertati, vecinii i-au scos afara pana la sosirea ambulantei.
Barbatul de 50 de ani a fost transportat in coma la Spitalul Municipal Husi, iar medicii spun ca se afla acum in afara oricarui pericol. De ingrijiri medicale au avut nevoie si celelalte doua victime.
Dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui: „Ambulanta a gasit victima inconstienta, cu tulburari de respiratie, cianotica. Celelalte doua persoane au avut mai putin de suferit, dar pentru investigatii suplimentare s-au deplasat cu mijloace proprii la spital.”
Specialistii recomanda ca in aceasta perioada strugurii sa fie pusi la fermentat in aer liber, iar in cazul in care intra in spatii inchise, sa verifice inainte emanatiile de gaze.
Dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui: “Pot verifica cu o lumanare care se stinge daca este prezent acest gaz. Ideea este ca dioxidul de carbon este fara miros si exista riscul unor astfel de intoxicatii”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un moldovean a trecut înot Prutul, în speranța că își va găsi un loc de muncă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat un bărbat din …

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *