vineri , 25 septembrie 2020, 21:15
Home / Local / Actualitate / Filmul ”Comoara“, de Corneliu Porumboiu, va fi prezentat în cinematografe din Austria şi Germania

Filmul ”Comoara“, de Corneliu Porumboiu, va fi prezentat în cinematografe din Austria şi Germania

foto__corneliu-porumboiu
Filmul ”Comoara“ (2015), regizat de Corneliu Porumboiu, va fi prezentat în cinematografe din Austria şi Germania, începând de vineri.
Producţia va fi prezentată în cinematografe din Viena, Graz, Linz, Wels şi Freistadt, iar lansarea în sălile din Austria are loc simultan cu cea din Germania.
Cu ocazia primei ediţii a European Art Cinema Day, sâmbătă, de la ora 18.00, are loc proiecţia filmului la Filmhauskino am Spittelberg, urmată de transmisiunea în direct a dialogului dintre regizorii Corneliu Porumboiu şi Christoph Hochhäusler, de la fsk-Kino Berlin.
Filmul ”Comoara“ spune povestea lui Costi, care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani, povestea lor preferată fiind ”Robin Hood“. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute bani. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin dar asta i-ar periclita propria siguranţă financiară. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la poveste. Vecinul revine cu o propunere: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin, Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei. Filmul a primit premiul Un Certain Talent în cadrul ediţiei din acest an a festivalului internaţional de film de la Cannes.
Corneliu Porumboiu, născut în 1975, la Vaslui, a studiat regie de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I. L. Caragiale“ din Bucureşti. După o serie de filme de scurtmetraj (”Pe aripile vinului“, ”Călătorie la oraş“ şi ”Visul lui Liviu“), Corneliu Porumboiu a debutat în lungmetraj în anul 2006 cu filmul ”A fost sau n-a fost?“. Filmul, realizat din fonduri independente, a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes unde a obţinut premiul pentru debut Caméra d’Or şi premiul pentru distribuţie Label Europa Cinémas. Al doilea lungmetraj în regia lui Corneliu Porumboiu, ”Poliţist, adjectiv“, a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard. Au urmat filmele ”Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism“ (2013) şi ”Al doilea joc“ (2014).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

În municipiul Vaslui sunt disponibile peste 270 de locuri de muncă! Iată care este oferta în întreg județul!

LOCURI DE MUNCA VACANTE LA DATA 24.09.2020 Agenţia  Locală Vaslui, str Spiru Haret,  nr.5, Telefon …

Încă 20 de clase din 10 școli au intrat în sistem de învățare online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a aprobat suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *