marți , 22 ianuarie 2019, 16:14
Home / Local / Învăţămant / Candidaţi puţini pentru posturile de directori

Candidaţi puţini pentru posturile de directori

index
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a scos la concurs 198 de posturi de director şi director adjunct pentru unităţile de învăţământ din judeţ. Data limită pentru înscrieri a fost 2 octombrie 2016. Pentru posturile vacante s-au înscris în total 167 de persoane. O parte dintre candidaţii înscrişi au optat pentru mai multe dintre posturile scoase la concurs.
Conform calendarului de desfăşurare a concursului, proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016, iar probele de interviu şi evaluare a curriculum-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locaţiile stabilite de inspectoratul şcolar.
Ultimul concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat a fost organizat în 2008. De atunci şi până în prezent, directorii de şcoli au fost numiţi de ISJ.
Având în vedere numărul candidaţilor înscrişi, raportat la numărul posturilor vacante, este posibil ca după organizarea acestui concurs învăţământul vasluian să se confrunte cu o criză.
Potrivit metodologiei, directorii care ocupă în prezent aceste funcţii nu vor mai putea rămâne în continuare dacă nu se prezintă la concurs şi nici dacă se prezintă şi nu promovează. În aceste condiţii conducerea ISJ Vaslui va trebui să numească alte persoane în funcţiile rămase neocupate. Dacă pentru parte dintre unităţile de învăţământ nu va fi o problemă găsirea unor persoane potrivite pentru a ocupa funcţia de director sau cea de director adjunct, sunt situaţii, în special în mediul rural, unde dascălii nu doresc, sau nu îndeplinesc condiţiile să preia funcţii de conducere.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Școala „Ștefan cel Mare” vine în sprijinul elevului bolnav de cancer

Rareș Diaconu, elevul olimpic diagnosticat cu o formă de cancer osos, a reușit să mobilizeze …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *