duminică , 20 septembrie 2020, 12:52
Home / Fără categorie / POLIŢIŞTII ALĂTURI DE ELEVI ÎN SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

POLIŢIŞTII ALĂTURI DE ELEVI ÎN SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

barlad_1
Ziua de 27 septembrie în „Săptămâna Prevenirii Criminalității” a fost dedicată prevenirii delincvenţei juvenile.

În contextul derulării evenimentului naţional „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, astăzi, poliţiştii din structurile de prevenire și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui s-au întâlnit cu elevii pentru a discuta aspecte legate de delincvenţa juvenilă şi impactul acesteia asupra vieţii unui tânăr aflat în formare.
Activități ample au fost desfășurate la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și Liceul „Petru Rareș” din municipiul Bârlad, unde au participat peste 250 de elevi și 10 cadre didactice. Polițiștii au discutat despre importanţa cunoaşterii legilor, despre situaţii în care elevii pot încălca legea fie din teribilism sau din necunoaştere, precum și despre consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale.
Polițiștii le-au adresat și recomandări de a evita disputele verbale şi implicarea în conflicte, de a evita compania persoanelor alcoolice sau a persoanelor care manifestă intenţii agresive. Este recomandat să-și folosească raţiunea, să nu adopte o atitudine de atac, să nu încurajeze şi să nu participe la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni.
Elevilor le-au fost oferite sfaturi şi recomandări preventive, care să îi ajute să-şi protejeze bunurile şi integritatea fizică sau să gestioneze eventualele conflicte în care sunt implicaţi. Evitarea unui conflict este esenţială nu doar pentru protecţia personală, dar şi pentru protecţia celuilalt, iar pentru aceasta este esenţială respectarea regulilor sociale atât a celor scrise, cât şi a celor nescrise (reguli de comportament social).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

FOTO/ Noi inundații în zona Zorleni! Pompierii au scos apa din gospodării!

Vremea extremă, cu vijelii și furtuni, a creat din nou probleme în județul Vaslui, Pompierii …

Alertă la Murgeni/ 6 vasluieni transportați la spital, victimele unui accident rutier

În urma cu câteva minute a avut loc un grav accident rutier pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *