luni , 21 septembrie 2020, 01:49
Home / Local / Actualitate / Amendă de 15.000 lei pentru disconfortul creat vasluienilor

Amendă de 15.000 lei pentru disconfortul creat vasluienilor

apm-cladire
O fermă avicolă de lângă Penitenciarul Vaslui a fost amendată cu 15.000 de lei de Garda de Mediu, pentru disconfortul creat vasluienilor, din cauza mirosului neplăcut provocat de tonele de dejecţii depozitate în aer liber.
Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Vaslui, ferma, cu peste 40.000 de găini ouătoare, a fost sancţionată în urma zecilor de sesizări scrise şi telefonice făcute de atât de deţinuţi şi de conducerea Penitenciarului Vaslui, cât şi de localnici, din cauza mirosului neplăcut provocat de cele câteva mii de tone de dejecţii depozitate într-un bazin în aer liber.
Conducerea Gărzii de Mediu Vaslui susţine că s-a ajuns în această situaţie din cauza defectării, de aproximativ o lună şi jumătate, a staţiei de biogaz, astfel că dejecţiile nu au mai fost prelucrate.
„În urma controlului desfăşurat la respectiva fermă, am dat o sancţiune de 15.000 de lei pentru neluarea măsurilor legale care se impun în vederea limitării emisiilor poluante în atmosferă. De asemenea, am stabilit şi măsuri de conformare, în sensul eliminării acelor dejecţii de pe platformă până săptămâna viitoare. Dacă nu va respecta termenul, atunci vom lua măsura suspendării activităţii fermei respective”, a declarat, pentru News.ro comisarul şef al Gărzii de Mediu Vaslui, Cristian Laic.
Potrivit acestuia, platforma de depozitare a dejecţiilor este autorizată, fără să fie respectate condiţiile de exploatare a acesteia.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *