vineri , 25 septembrie 2020, 01:42
Home / Local / Actualitate / Actiuni de amploare a politistilor . Transportatorii , luati la verificat

Actiuni de amploare a politistilor . Transportatorii , luati la verificat

index
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a desfășurat săptămâna trecută acțiuni pentru verificarea respectării legislației de către cei care efectuează transporturi de persoane și mărfuri. În cadrul celor 18 filtre instituite la nivelul judeţului, polițiștii au constatat 17 infracțiuni și au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 14-17 septembrie a.c., polițiștii au desfășurat, la nivel judeţului Vaslui, acțiuni pentru siguranța transporturilor, fiind instituite 22 de filtre.
La activități au participat poliţişti de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi poliţişti de la transporturi.
În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 17 infracţiuni, dintre care 8 la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, au fost aplicate 335 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 87.000 de lei. Dintre sancțiunile aplicate, 303 au fost la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulație pe drumurile publice și 32 la alte acte normative.
Ca măsură complementară, polițiștii au reţinut 9 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare auto.

* * *

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au oprit un autoturism pe raza localităţii Simila, comuna Zorleni întrucât a depăşit viteza legală. La volanul autoturismului se afla L. Roman, de 42 ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul României. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Pe raza oraşului Murgeni, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene l-au depistat la volanul unui autovehicul pe C. Tiberiu, de 41 ani, domiciliat în comuna Găgeşti. În urma verificărilor efectuate în baza de date privind deţinătorii de permise auto s-a stabilit faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cărei exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un vasluian, pericol public pe drumurile județului! A fost prins la volan beat criță, fără a deține permis și conducând o mașină neînmatriculată!

Poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au reţinut un bărbat din comuna Gârceni, județul Vaslui, …

Un bărbat din Dumești a fost reținut de polițiști, după ce l-a atacat pe un romașcan cu briceagul

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au reţinut un bărbat din comuna Dumești, județul Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *