duminică , 20 septembrie 2020, 12:11
Home / Local / Învăţămant / Început de an şcolar la Liceul “Radu Miron”

Început de an şcolar la Liceul “Radu Miron”

scoala-radu-miron2
Şcoala Potliceală Sanitară “Radu Miron”, unitate de învăţământ privată, devine tot mai atractivă pentru tinerii vasluieni, care doresc să se pregătească în profesia de asistent medical.
Chiar dacă liceul are un istoric scurt, deja absolvenţii acestuia sunt printre cei mai apreciaţi profesionişti, fiind recrutaţi pentru locuri de muncă în străinătate.
“Parteneriatul cu Openjoblin susţine această inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii, având deja o cale bătătorită, 240 de asistenţi medicali vasluieni fiind angajaţi în unităţile medicale din Germania”, a declarat Mirela Muştiuc, purtătorul de cuvânt al Liceului “Radu Miron”.
În acest an şcolar au fost înfiinţate trei clase pentru specializarea de asistent medical generalist şi asistent medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală. Un aspect important este legată de studierea limbii germane, ca disciplină opţională, lunar desfăşurându-se interviuri, lecţii cu profesori nativi germani.
“Elevii noştri au şansa de a participa şi anul acesta la proiecte de mobilitate Erasmus+, 45 de participanţi urmând a forma lotul de stagiari, care vor merge în practică la Dresda. Până acum, două loturi de 20, respectiv 35 de elevi au beneficiat de formare profesională în străinătate”, a mai spus Mirela Muştiuc.
Pentru acest an şcolar, conducerea Şcolii Postliceale Sanitare a investit 200.000 lei în amenajarea a trei săli de demonstraţie, cu manechine, mulaje, instrumental medical, a patru laboratoare şi a două cabinete de limbi moderne.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *