vineri , 18 septembrie 2020, 08:43
Home / Local / Actualitate / Profesori necalificaţi, la catedră

Profesori necalificaţi, la catedră

Invatamant
Pentru că anul şcolar nu poate începe fără oameni la catedră, iar în multe zone rurale se înregistrează un deficit de cadre didactice, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) trebuie să facă un compromis şi să-i primească pe aceşti necalificaţi. Mulţi dintre ei nu au studii corespunzătoare, nu au pregătire didactică, experienţă la catedră sau în psihopedagogie şi sunt prost plătiţi.
În Vaslui, 168 de candidaţi şi-au încercat norocul şi au susţinut examenul pentru ocuparea unui post de suplinitor necalificat, 25 au absentat de la proba scrisă, iar unul s-a retras în timpul examenului. Notele obţinute de aceştia sunt slabe, însă nici cerinţele nu sunt mari. Pentru a preda la catedră au nevoie de minim 5.
Şefii învăţământului vasluian au subliniat faptul că “aceşti candidaţi fie sunt calificaţi într-o altă meserie, dar pot fi şi profesori calificaţi care nu au catedră în specializarea lor şi dau concurs pentru a putea preda o altă disciplină sau nu au luat titularizarea. Ei vor sta la catedră pe o perioadă determinată de un an de zile”.
Cei mai mulţi dintre candidaţii care au dat examen pentru un post de suplinitor necalificat vor să predea ca educatori (58 candidaţi), învăţători (28 de candidaţi), profesori de educaţie fizică (10 candidaţi).
În zilele următoare urmează şedinţele publice pentru repartizarea suplinitorilor calificaţi şi necalificaţi.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

A fost inaugurat Centrul Comunitar Integrat de la Huși

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la inaugurarea Centrului Comunitar Integrat …

Incendii de vegetaţie uscată în două zone limitrofe ale municipiului Vaslui

Două incendii de vegetaţie uscată au izbucnit, miercuri, în două zone limitrofe ale municipiului Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *