luni , 19 martie 2018, 07:00
Home / Local / Actualitate / În lotul lărgit la rusă

În lotul lărgit la rusă

olimpici rusa
Conform unei decizii a profesoarei Axinia Crasovschi, preşedinta Comisiei Naţionale a Olimpiadei de limba rusă, Vice-Decan al Facultăţii de limbi şi literaturi străine de la Universitatea din Bucureşti, au fost promovaţi în lotul naţional lărgit, care va reprezenta ţara noastră la apropiata Olimpiadă Internaţională de la Moscova, elevii cu punctaje superioare de la etapa naţională.
Printre aceştia se numără elevii vasluieni de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK), pregătiţi de profesoara Eugenia Creţanu (titulară la şcoala Gimnazială “Vasile Pârvan” din Bârlad). Aceştia sunt Paul Alexandru Răileanu, Andrei Arsene (elevi în clasa a XI-a C, profil ştiinţele naturii – bilingv franceză) şi Radu Neacşu (elev în clasa a X-a D, profil ştiinţe sociale – bilingv franceză).
În perioada următoare, ei vor susţine un test complex de limbă realizat de Institutul de limba rusă “A. S. Puşkin” din Moscova, în urma căruia se va decide exact componenţa lotului restrâns, care va participa la Olimpiada Internaţională de limba rusă. Pentru aceşti trei elevi, începe o perioadă de pregătire intensivă, pentru calificarea în lotul restrâns.
Reamintim că, împreună cu inspectorul şcolar pentru limbi moderne, profesorul Alexandru Mîţă, profesoara Eugenia Creţanu, membră a Comisiei Naţionale de limba rusă, a fondat şi a contribuit la activitatea plină de succes a “Clubului de limba rusă”, la LMK Vaslui, readucând în atenţia publicului vasluian interesul pentru limba rusă, limbă purtătoare a unei culturi plină de superlative.
În anul şcolar 2016-2017, activitatea Clubului de limba rusă va continua şi se va extinde, deoarece există şi adulţi care doresc să (re)înveţe limba marilor clasici ai literaturii. Clubul de limba rusă va însemna, de asemenea, participarea la proiecţii cinematografice, activităţi culturale, sesiuni ştiinţifice.
În luna aprilie 2017, Vasluiul va găzdui etapa naţională a Olimpiadei de limba rusă – limbă modernă, fapt care onorează şi îndeamnă la o atitudine receptivă şi pozitivă faţă de studierea limbii şi civilizaţiei ruse, una din cele mai mari ale lumii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Poliţistul care l-a împuşcat mortal pe tânărul din Vaslui a fost suspendat

Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea …

Câteva zeci de persoane din comuna Buneşti-Avereşti au protestat, nemulţumite de starea DJ244D

Câteva zeci de persoane din comuna Buneşti-Avereşti, judeţul Vaslui, au protestat sâmbătă, timp de două …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *