sâmbătă , 23 martie 2019, 04:41
Home / Naţional / Actualitate / Contrabanda cu tigari, oprita la malul Prutului

Contrabanda cu tigari, oprita la malul Prutului

Tigari_august-2016
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat un cetăţean din R. Moldova în timp ce încerca să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, 5.000 pachete ţigări de contrabandă.
La sfârşitul săptămânii trecute, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă.
Astfel, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră a observat pe direcţia localităţii Gorban, în apropierea malului românesc al râului Prut, mai multe persoane, care transportau în spate colete voluminoase, dinspre frontieră către interiorul teritoriului naţional.
În momentul în care persoanele au observat polițiștii de frontieră au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin, ignorând somațiile verbale. Lucrătorii noştri au reuşit reținerea unei persoane de sex masculin, descoperind la faţa locului 10 colete învelite în folie de culoare neagră. La cercetările efectuate în zonă a fost utilizat şi câinele de intervenție Nav al poliţiştilor de frontieră.
În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul moldovean Dumitru S., în vârstă de 21 ani, iar cele 10 colete conțineau cantitatea de 5.000 pachete țigări marca ,, Ashima”.
La cercetări, Dumitru S. a declarat că a fost contactat de un conaţional care i-a propus ca, în schimbul sumei de 100 euro, să transporte coletele de la malul râului Prut, până la o lizieră de salcâmi, unde urmau să fie încărcate într-o maşină.
În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “contrabandă calificată” și ”intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, iar cantitatea totală de 5.000 pachete țigări, în valoare de 56.726 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Concomitent cu aceste acțiuni au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin, cercetările continuând în comun, pentru stabilirea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Conform acordului încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Peste 7.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră

In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de …

Tânăr fără permis de conducere depistat în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *