marți , 19 februarie 2019, 07:21
Home / Local / Actualitate / Expozitie inedita la Muzeu

Expozitie inedita la Muzeu

muzeu
În cadrul expozitiei “Trench Art – Arta din transee” sunt expuse zeci de obiecte de arta, de la sfesnice, vaze pentru flori, masute, clopotei, râsnite, veioze si alte diverse obiecte metalice, confectionate din tuburi de proiectil (obuze) de catre soldati, prizonieri de razboi sau civili în timpul Primului Razboi Mondial. Ornamentele gravate pe aceste obiecte (motive florale si/sau zoomorfe, imagini de pe câmpul de luptasau imagini care reprezintatancuri, aeroplane si piese de artilerie, inscriptii ale unitatilor militare etc.), variazade la cele lucrate mai primitiv pânala cele mai rafinate.
Deschiderea oficialaa manifestarii si vernisajul expozitiei au avut loc în Sala Arta, la care au luat parte reprezentantii muzeului, alaturi de iubitori de istorie si arta.
In scopul cinstirii memoriei înaintasilor nostri, “Arta din transee“ sau “Fenomenul Trench Art“ este prima expozitie din România realizataîn jurul acestui concept, în contextul prezentei impresionantei colectii private cu specific apartinand lui Cristian Dumitru, în colaborare cu Muzeul „Vasile Pârvan“ din Bârlad.
„Fenomenul Trench Art“ continuasi în zilele noastre, conflictele armate din ultimii 50 de ani lasând în urma lor suveniruri din resturi militare.
Expozitia „Trench Art – Arta din transee“ va fi deschisapublicului în perioada lunii august-septembrie 2016.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *