marți , 19 iunie 2018, 12:11
Home / Local / Actualitate / Tinerii, capacitaţi la viaţa comunităţii

Tinerii, capacitaţi la viaţa comunităţii

DSC_0056
Timp de patru zile, 30 de copii din Vaslui vor participa la diferite activităţi cultural-sportive şi recreative, găzduite de Centrul de Agrement de la Poiana Căprioarei. Evenimentul face parte din proiectul “Tineret în acţiune”, implementat de Fundaţia pentru Tineret Vaslui, în parteneriat cu CS “Sulsa” şi Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Finanţarea vine de la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vaslui, iar scopul proiectului este de a dezvolta atitudini pozitive în rândul tinerilor faţă de activităţile sportive şi culturale, prin metode educaţionale, sociale, activităţi de recreere, sportive, creaţie şi schimb de experienţă.
“Suntem în faza selecţiei tinerilor, care vor participa la activităţile proiectului. Intenţia noastră e să creăm o stare din bine în rândul tinerilor, ţinând cont că asistăm la un fenomen în care aceştia nu mai ştiu să socializeze, să stea împreună, să participe la activităţi sportive sau culturale. Obiectivul nostru e ca numărul tinerilor care participă la viaţa comunităţii să crească, astfel încât aceştia să petreacă timpul liber într-un mod cât mai plăcut, prin implicarea lor în diferite activităţi sociale, educaţionale, cultural şi economice”, a spus Gelu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.
Grupul ţintă este format din tineri din judeţ, care provin din familii cu venituri reduse, monoparentale sau din alte categorii defavorizate. Nu vor fi excluşi tinerii cu rezultate deosebite la învăţătură, însă se are în vedere şi tinerii care nu au oportunităţi diversificate şi de calitate de petrecere a timpului liber, de îndrumare, în sensul valorificării depline a timpului liber de care dispun.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bârlădean, cercetat pentru contrabandă cu țigări

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din municipiul Bârlad a intrat în atenția …

COMPETIŢIA NAŢIONALĂ DE DESCARCERARE ŞI DE ACORDARE A PRIMULUI AJUTOR CALIFICAT, FAZA ZONALĂ, VASLUI 2018

În perioada 12 – 14 iunie 2018, în parcarea Proxima Shopping Center Vaslui, Inspectoratul pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *