duminică , 27 septembrie 2020, 02:11
Home / Local / Învăţămant / Multe locuri libere la liceu

Multe locuri libere la liceu


Elevii vasluieni nu mai vor să audă de specializări în textile, pielărie, construcţii, mecanică sau agricultură. Asta se observă după prima etapă de admitere în liceu, unde mai sunt disponibile aproape 800 de locuri, majoritate la filiera tehnologică.
Cele mai multe se regăsesc la Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui, unde mai sunt disponibile 140 de locuri, din care un loc la economic, 19 la electric, 22 la electronică, 16 la mate-info, 57 la mecanică şi 25 la textile. Urmează Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huşi, cu 103 locuri neacoperite, la specializările agricultură (70) şi mecanică.
La Negreşti, Liceul “Nicolae Iorga” mai are nerepartizate 103 locuri, din care 14 la mecanică, 17 la electronică, 11-economic, 18-filologie, 10-mate-info şi protecţia mediului (9). Liceul “Ion Mincu” mai are neocupate 106 locuri, din care 23 la construcţii, 14 la ştiinţe sociale, 24-mecanică, 17-turism, 19-industrie alimentară şi 9-estetică şi igiena corpului omenesc.
La Bârlad, Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza” are libere 40 de locuri la electronică-automatizări, alte 38 la textile şi 27 la construcţii. De asemenea, Liceul Tehnologic “Petru Rareş“ are neacoperite 46 de locuri: industrie textilă (24), comerţ (6) şi mecanică (16). Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni mai dispune de 21 de locuri la mecanică, 8 la economic şi 11 la industrie alimentară. Liceul Tehnologic Murgeni are libere 19 locuri la specializarea agricultură şi 12 la economic, iar Liceul Fălciu mai dispune de 11 locuri la industrie textilă şi pielărie.
Dintre liceele teoretice, Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” mai are libere trei locuri la matematică-informatică, iar Liceul “Mihai Eminescu” Bârlad mai dispune de 15 locuri la mate-info.
După prima etapă de admitere, la nivel de judeţ doar 24 de elevi nu au fost repartizaţi. Aceştia vor intra în cea de a doua etapă a repartizării computerizate, care va avea loc pe 28 iulie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *