marți , 22 mai 2018, 21:25
Home / Local / Învăţămant / Bronz la informatică

Bronz la informatică

andrei-chiriac
Informatica vasluiană traversează una dintre cele mai frumoase perioade. Anul 2016 se dovedeşte a fi unul dintre cei mai fructuoşi. O dovedeşte ultima prezenţă la un concurs internaţional. Andrei Chiriac, elev la Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui, a fost în primii 25 de concurenţi de la Olimpiada de Informatică a }ărilor Europei Centrale de la Piatra Neamţ, obţinând medalia de bronz. Concursul a adunat echipaje din 12 ţări, cum ar fi Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Georgia, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi România. Este a doua performanţă internaţională din acest an, după ce Andrei Popa a obţinut medalia de argint la Balcaniada de Informatică de la Nicosia (Cipru).
“Este o mare realizare pentru judeţ şi pentru informatica vasluiană. Îl felicit pe elev, pentru că a demonstrat că merită să facă parte din echipajul României. Este al doilea rezultat de excepţie pentru şcoala de informatică din Vaslui. Sperăm să apară şi al treilea. Mulţumim tuturor profesorilor de la catedra de informatică pentru modul cum îşi fac treaba şi pentru performanţele din acest an”, a spus Lidia Răşcanu, inspector de informatică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.
În luna august, Andrei Popa, elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu”, va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI) de la Kazan (Rusia), considerară cea mai dificilă competiţie.
Anul acesta, informatica vasluiană a obţinut rezultate remarcabile, clasându-se pe locul doi Olimpiada Naţională de Informatică, după Bucureşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Finalizarea lucrărilor de reparații la Vama Albița

La aproximativ o lună de la semnarea protocolului cu Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) …

“Dialog despre frumos!”

Seria “După-amiezi culturale la Vaslui” a continuat la Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” cu o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *