duminică , 20 ianuarie 2019, 21:39
Home / Local / Învăţămant / Bronz la informatică

Bronz la informatică

andrei-chiriac
Informatica vasluiană traversează una dintre cele mai frumoase perioade. Anul 2016 se dovedeşte a fi unul dintre cei mai fructuoşi. O dovedeşte ultima prezenţă la un concurs internaţional. Andrei Chiriac, elev la Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui, a fost în primii 25 de concurenţi de la Olimpiada de Informatică a }ărilor Europei Centrale de la Piatra Neamţ, obţinând medalia de bronz. Concursul a adunat echipaje din 12 ţări, cum ar fi Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Georgia, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi România. Este a doua performanţă internaţională din acest an, după ce Andrei Popa a obţinut medalia de argint la Balcaniada de Informatică de la Nicosia (Cipru).
“Este o mare realizare pentru judeţ şi pentru informatica vasluiană. Îl felicit pe elev, pentru că a demonstrat că merită să facă parte din echipajul României. Este al doilea rezultat de excepţie pentru şcoala de informatică din Vaslui. Sperăm să apară şi al treilea. Mulţumim tuturor profesorilor de la catedra de informatică pentru modul cum îşi fac treaba şi pentru performanţele din acest an”, a spus Lidia Răşcanu, inspector de informatică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.
În luna august, Andrei Popa, elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu”, va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI) de la Kazan (Rusia), considerară cea mai dificilă competiţie.
Anul acesta, informatica vasluiană a obţinut rezultate remarcabile, clasându-se pe locul doi Olimpiada Naţională de Informatică, după Bucureşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă …

Portret de familie: meniuri sănătoase cu carne de pui

Meniurile cu carne de pui reprezintă alegerea preferată a tuturor, datorită numeroaselor avantaje: carnea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *