marți , 18 septembrie 2018, 23:53
Home / Local / Actualitate / Infractiuni Rutiere

Infractiuni Rutiere

71633-123_XL
Trei persoane care se deplasau cu autoturismele pe drumurile publice, fără a respecta prevederile rutiere în vigoare, au fost identificate de polițiști, iar pe numele lor au fost întocmite dosare de cercetare penală.
Polițiștii Biroului Rutier Bârlad, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Vinderei, au oprit pentru control o tânără, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vinderei care se deplasa cu autoturismul din direcția Docani către Vinderei.
Întrucât aceasta emana halenă alcoolică a fost testată de polițiști cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, tânăra a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării de mostre biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g%o alcool pur în sânge.
Pe raza comunei Rebricea, polițiștii l-au depistat în trafic pe A. Andrei, de 24 de ani, din comuna Tăcuta. Acesta se deplasa cu o motocicletă pe D.J. 248, pe raza satului Rateșu Cuzei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în baza de date privind deținătorii de permis de conducere s-a stabilit faptul că tânărul a condus, fără drept, motocicleta pe drumurile publice, deoarece nu deținea permis corespunzător acestei categorii. Mai mult, A. Andrei avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din luna mai a.c.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși și Postului de Poliție Duda-Epureni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Duda, comuna Duda-Epureni, au oprit pentru control un autoturism condus de C. Valentin, de 49 de ani, domiciliat în aceeași localitate.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că numerele de înmatriculare aparțin unui alt autovehicul.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CJ Vaslui vrea bani pentru aparatură medicală la Ambulatoriu

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să atragă fonduri europene pentru achiziția de aparatură medicală la …

Pentru iubitorii de romane polițiste

Fost polițist și apreciat scriitor, bârlădeanul Marinel Gîlcă vine în fața publicului vasluian pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *