marți , 25 septembrie 2018, 15:01
Home / Local / Actualitate / Argint pentru Andrei Popa

Argint pentru Andrei Popa

andrei popa2
Andrei Popa a scris istorie la Nicosia, gazda ediţiei din acest an a Balcaniadei de Informatică. Elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui s-a clasat pe locul şase, obţinând medalia de argint, rezultat ce a contribuit la clasarea lotului României pe primul loc în clasamentul general pe naţiuni, după ce a obţinut două medalii de aur, prin Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, care a obţinut cel mai mare punctaj din concurs, şi Costin Andrei Oncescu, de la Liceul ”Dinicu Golescu” din Câmpulung, plus alte două medalii de argint. În afară de Andrei Popa, argint a mai obţinut Nakajima Tamio-Vesa, de la Liceul Pedagogic “Nicolae Bolcaş” din Beiuş.
“Mi-a plăcut mult olimpiada aceasta. Organizarea a fost foarte bună, iar subiectele interesante şi deloc uşoare. A fost o medalie muncită şi mă bucur pentru rezultat. La următoarea competiţie internaţională sper să fac cel puţin la fel de bine, cum a fost la Nicosia”, a spus Andrei Popa, care este pregătit de profesorul Nicu Vlad.
În luna august, elevul vasluian va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI) de la Kazan (Rusia), considerară cea mai dificilă competiţie. Alături de Andrei, la olimpiadă va participa şi Andrei Chiriac, de la Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui, care şi-a câştigat locul în lotul naţional după barajul de la Turnu Măgurele.
Anul acesta, informatica vasluiană a obţinut rezultate remarcabile, clasându-se pe locul doi Olimpiada Naţională de Informatică, după Bucureşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Muzeografi din toată țara participă la ”Acta Moldaviae Meridionalis”

Joi și vineri, la Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” se va desfăşura cea de-a 41-a …

Vasluiul va avea un spital nou

Primăria Vaslui intenționează să ridice un spital nou, pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *