duminică , 21 octombrie 2018, 10:06
Home / Local / Actualitate / Poftiţi la “Hora muzicuţelor” de la Lipovăţ

Poftiţi la “Hora muzicuţelor” de la Lipovăţ

lipovat1_trofeu
După succesele avute în implementarea proiectelor europene în anii anteriori, la început de vară, Centrul Cultural „Ştefan Ciobotăraşu” Lipovăţ, sprijinit de Consiliul Local Lipovăţ şi Primăria Lipovăţ, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui iniţiază Festivalul-Concursu Judeţean de interpretare la muzicuţă „Hora muzicuţelor”. Acest concurs este la prima ediţie, dar îşi doreşte să se desfăşoare mulţi ani de acum încolo.
“Acesta se adresează tuturor celor celor care ştiu să cânte la muzicuţă, indiferent de vârstă, dacă doresc să fie concurenţi şi celor care îndrăgesc muzica, dacă doresc să fie spectatori. Concurenţii înscrişi până în acest moment au anunţat un repertoriu deosebit, dar lista rămâne deschisă pentru cei interesaţi”, a spus Maricel Rusu, directorul Centrului Cultural “Ştefan Ciubotăraşu”.
Concursul va avea loc la Lipovăţ, duminică, 26 iunie 2016, începând cu ora 16, iar premianţii vor primi diplome şi premii în bani. Cel mai merituos participant va primi din partea organizatorilor trofeul festivalului.
“Ne dorim să fie o adevărată sărbătoare a folclorului. Aşteptăm cât mai multă lume şi cât mai mulţi concurenţi. Este un prilej de a repune în valoare acest instrument. Dorim ca festivalul să devină o tradiţie, iar tinerii să vină alături de folclor şi de autenticul românesc”, a conchis primarul Valerian Hriscu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Batalionul 202 Huși a împlinit 68 de ani de existență

Astăzi, subprefectul Mircea GOLOGAN a participat la festivitățile dedicate împlinirii a 68 de ani de …

CAMPANIE DE PREVENIRE A FRAUDELOR COMISE PE INTERNET

Poliția Română, împreună cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *