luni , 24 septembrie 2018, 07:43
Home / Local / Actualitate / Participare numeroasă la Festivalul “Muguri de tezaur”

Participare numeroasă la Festivalul “Muguri de tezaur”

DSC_0096
De Rusalii, curtea Şcolii “Mihai Eminescu” din Zăpodeni a găzduit cea de-a IV-a ediţie a festivalului judeţean al cântecului popular pentru copii “Muguri de tezaur”, cu participarea a peste 120 de copii, cu vârsta între 5 şi 16 ani, din mai multe comune din judeţul Vaslui. Festivalul a fost organizat pe mai multe secţiuni: individual (vocal şi instrumental) şi grupuri folclorice (vocale, vocal-instrumentale, tarafuri, orchestre).
“A fost o adevărată sărbătoare a folclorului. Am ţinut să fim printre organizatori, pentru a reactiva muzica populară în comună. Avem format un ansamblul de dansuri, intitulat Hora Zăpodenilor, pe care dorim să-l repunem în valoare. A fost pe scena festivalului şi spunem că a fost o încântare pentru cei prezenţi”, a spus Ionel Chiratcu, proaspăt ales primar al comunei Zăpodeni.
În afară “Hora Zăpodenilor”, pe scenă au mai urcat “Codrenii”, din Târzii, solistul de muzică populară Igor Rusu din Republica Moldova, care a reuşit să destindă atmosfera cu melodii autentice din Basarabia.
Juriul fost format din specialişti ai muzicii populare, respectiv dirijorii: Ciprian Chiţu (Ansamblul Folcloric “Teodor Burada” al Universităţii de Arte “George Enescu” – Iaşi), Cristian Năstase (Orchestra “Rapsodia Vasluiului”) şi Valerică Petraru (Ansamblul Folcloric “Trandafir de la Moldova” – Huşi).
Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui, în colaborare cu Primăria Comunei Zăpodeni.DSC_0081DSC_0070DSC_0069DSC_0083

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *