marți , 29 septembrie 2020, 01:59
Home / Local / Învăţămant / “Locul tău de muncă este…şcoala!”

“Locul tău de muncă este…şcoala!”

dgaspc_elevi
Pentru a marca Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a iniţiat campania “Locul tău de muncă este…şcoala!”, în parteneriat cu Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” Vaslui şi Şcoala “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos, prin informarea copiilor cu privire la riscurile asociate exploatării prin muncă, cât şi dezvoltarea capacităţii lor de autoprotecţie la ameninţările acestui fenomen.
Specialiştii din cadrul DGASPC Vaslui au organizat o întâlnire formală cu elevii claselor IV-VIII din cadrul celor două unităţi gimnaziale, prin intermediul căreia au promovat drepturile copilului şi importanţa respectării acestora.
Au fost realizate activităţi specifice vârstei şi gradului de înţelegere în care au fost implicaţi copiii în vederea conştientizării importanţei actului educaţional şi a ocupării unui loc de muncă într-o etapă viitoare a vieţii lor. În acest sens, a fost derulat un material tematic numit “Vise sfărmate”, au avut loc discuţii explicative şi dezbateri pe acestă temă.
La nivelul DGASPC sunt înregistrare un număr de 4 cazuri de copii exploataţi prin muncă, în anul 2015, iar în acest an sunt două cazuri în curs de evaluare.
Reamintim faptul că încă din anul 2002, la iniţiativa Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO), data de 12 iunie a fiecărui an este recunoscută drept “Ziua Mondială Împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor”. Marcarea acestei zile în mod formal de către state şi organizaţii vizează crearea unei unităţi globale în lupta împotriva exploatării prin muncă a copiilor, în oricare din formele sale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un primar vasluian a fost ales fără să se voteze

Sorin Scutelnicu a fost reales primar al comunei Gârceni, cu o majoritatea covârșitoare. Din păcate, …

Social-democrații pot pierde posturile de viceprimar la Vaslui: Se naște o alianță PNL-USR în consiliul local!

PSD nu va mai avea majoritatea în Consiliul Local al municipiului Vaslui. În urma alegerilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *