duminică , 16 decembrie 2018, 11:34
Home / Local / Actualitate / Arme neletale deținute ilegal

Arme neletale deținute ilegal

Arme
Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase au ridicat trei arme neletale supuse autorizării, deținute în mod ilegal de doi bărbați, din comuna Tutova. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Postului de Poliție Tutova, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat două percheziții domiciliare pe raza localității Bădeana, comuna Tutova acționând pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.
De la locuințele a doi bărbați, în vârstă de 31 de ani, respectiv de 35 de ani, polițiștii au ridicat trei arme neletale supuse autorizării (două pistoale și o pușcă cu aer comprimat) și 1005 diaboluri din plumb, bunuri deținute contrar prevederilor legale. De asemenea, au fost găsite și mai multe tipuri de plante și substanțe susceptibile a avea efect halucinogen, în acest caz cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui.
Armele și diabolurile au fost ridicate de polițiști în vederea efectuării de cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.
În conformitate cu prevederile Codului Penal, deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident rutier

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a fost implicat într-un accident petrecut în această dimineață în …

Corala Fantasia susține mai multe concerte în județul Neamț

Corala Fantasia va susține în acest weekend mai multe concerte de colinde în județul Neamț. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *