sâmbătă , 19 septembrie 2020, 02:08
Home / Local / Actualitate / Ţigări de provenienţă R. Moldova ascunse în spatele lăzilor frigorifice, în două autocamioane

Ţigări de provenienţă R. Moldova ascunse în spatele lăzilor frigorifice, în două autocamioane

DSC07728
În P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit 10.800 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova, pe care doi bărbaţi încercau să le introducă ilegal în ţară, ascunse în spatele lăzilor frigorifice din autocamioanele pe care le conduceau.

* În ziua de 6 iunie a.c., în jurul orei 10.30, la P.T.F. Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, Sergiu B., cu cetăţenie română şi R. Moldova., în vârstă de 33 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
* Un sfert de oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat, tot pe sensul de intrare în ţară, Andrei R., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculelor, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunse în spatele lăzilor frigorifice din cabinele camioanelor, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 10.800 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare de 1.215 lei şi sancţionarea contravenţională a şoferilor cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *