miercuri , 19 iunie 2019, 07:06
Home / Local / Învăţămant / Informatica vasluiană continuă să uimească România

Informatica vasluiană continuă să uimească România

andrei popa
După ce şi-a câştigat un loc în lotul pentru Balcaniada de Informatică, Andrei Popa, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, s-a clasat pe locul trei la proba de baraj, de la Turnu Măgurele, obţinând unul din cele patru locuri pentru formarea lotului cu care România va concura la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI).
“E o veste excelentă pentru liceul nostru. Sunt mândru de performanţele lui Andrei. E o confirmare a muncii sale şi sunt convins că va veni cu medalie de la ambele olimpiade. Ne dorim să fie cea mai strălucitoare. Sincere felicitări, atât lui, cât şi profesorului îndrumător Nicu Vlad”, a spus Cătălin Ignat, directorul LMK.
La faza naţională a Olimpiadei de informatică, Andrei Popa a obţinut o menţiune şi medalia de argint.
O altă veste bună a venit din partea lui Andrei Chiriac, elev la Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui.
Acesta a obţinut premiul II şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică, iar la tabăra de pregătire de la Turnu Măgurele a prin un loc în lotul naţional pentru Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală (CEOI).
“Am rămas plăcut surprins. Băiatul are un viitor excelent. Sunt convins că o să fie un informatician de renume. Îl felicit şi îi doresc să obţină cea mai strălucitoare medalie. Merită acest lucru”, a declarat Aurel Dumitru, directorul LSP Vaslui.
Anul acesta, Vasluiul s-a clasat pe locul doi la nivel naţional, după Bucureşti, semn că şcoala vasluiană de informatică este una bine poziţionată.andrei chiriac

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bărbat din Grivița, plasat sub control judiciar pentru violență în familie

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grivița, județul Vaslui a fost reținut pentru …

Video:Comuna Roșiești a fost în sărbătoare!

Ziua comunei Rosiesti a fost marcatã, cu cea de-a XV-a editie a Sãrbãtorii Comunei.  Cateva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *