luni , 24 septembrie 2018, 03:19
Home / Local / Actualitate / Noi oaspeţi din Moldova la Pădureni

Noi oaspeţi din Moldova la Pădureni

primari moldova
Comuna Pădureni a devenit model pentru moldovenii de peste Prut. O nouă delegaţie din raionul Criuleni a ţinut să viziteze zona.
Scopul acestei vizite a fost stabilirea de parteneriate între comune basarabene şi unităţi administrativ-teritoriale de pe cuprinsul judeţului Vaslui, care să permită comunelor înfrăţite alcătuirea unor proiecte de dezvoltare comună şi accesarea de fonduri oferite de către Uniunea Europeană, organism din care şi Republica Moldova doreşte să facă parte.
Grupul moldovean a fost alcătuit din consilieri locali, economişti, învăţători, profesori, studenţi, un total de 20 persoane care, în frunte cu primarul Simion Onofrei, a vizitat principalele obiective administrative, economice, cultural-educative şi sportive aflate pe teritoriul satului reşedinţă de comună. A avut loc o masă rotundă în care primarul Pădurenilor, învăţător Temistocle Diaconu, a prezentat părţii moldovene structura administraţiei locale, realizările comunei vasluiene, modalităţile prin care au fost accesate fondurile necesare realizării unor obiective şi a răspuns la numeroasele întrebări adresate. Omologul său, Simion Onofrei, s-a arătat încântat de cele văzute şi si-a exprimat speranţa că după alegerile locale din 5 iunie a.c. alte comune vasluiene să încheie parteneriate de înfrăţire şi colaborare cu unităţi administrative locale din raionul Criuleni.
Directorul şcolii locale, profesor Cătălina Ciulei, s-a întreţinut cu directoarea gimnaziului din Zăicana, prof. Arseni Valentina, iar invăţători şi profesori din delegaţia moldoveană au asistat la câteva ore de curs, lăudând prestaţia profesorilor, strategiile didactice folosite şi buna pregătire a elevilor.
În încheierea vizitei la Pădureni, ansamblul căminului cultural din Zăicana a prezentat celor prezenti un scurt moment artistic.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *