marți , 22 ianuarie 2019, 16:08
Home / Local / Actualitate / Maşini de legendă la Moldova Classic Rally

Maşini de legendă la Moldova Classic Rally

DSC_7131
A doua ediţie a Moldova Classic Rally a avut loc în judeţul Vaslui şi s-a bucurat de un real succes. Concursul a fost conceput ca o acţiune regională şi este organizat anual în diferite judeţe ale Moldovei, prin iniţiativa filialelor judeţene a Retromobil Club România.
Noutatea din acest an constă în faptul că Moldova Classic Rally este unul din cele 7 evenimente care compun Campionatul Naţional de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice (CRRVI). Evenimentele tip Competiţii de Regularitate sunt competiţii care se desfăşoară în etape pe baza timpilor şi a vitezei medii impuse. Pe durata fiecărui eveniment participanţii trebuie să se supuna codului rutier în vigoare, iar viteza medie pe etapă nu poate depăşi 50 km/h. Pentru constituirea clasamentului pe eveniment şi atribuirea unui coeficient crescut, Moldova Classic Rally 2016 s-a desfăşurat pe un traseu de aproximativ 180 de kilometri şi a avut o distanţă totală a Testelor de Regularitate de aproximativ 50 de kilometri.
La eveniment au participat 27 de autoturisme, toate deţinătoare ale atestatului de “Vehicul Istoric”. Participanţii din acest an au venit din judeţele Iaşi, Suceava, Bacău, Neamţ, Brăila, Buzău, Constanţa, Vaslui, Ilfov, dar şi din Bucureşti şi Chişinău.
Startul a avut loc din Centrul Civic al Vasluiului, iar echipajele concurente au parcurs un traseu bine delimitat până la Bârlad. Finish-ul a avut loc tot în Centrul Civic al Vasluiului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Școala „Ștefan cel Mare” vine în sprijinul elevului bolnav de cancer

Rareș Diaconu, elevul olimpic diagnosticat cu o formă de cancer osos, a reușit să mobilizeze …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *