joi , 1 octombrie 2020, 01:10
Home / Local / Actualitate / Noi premii pentru instrumentiştii vasluieni

Noi premii pentru instrumentiştii vasluieni

talmaciu
Elevii de la clasele de la Şcolile “Vasile Alecsandri” şi “Alexandra Nechita” şi-au dovedit încă o dată calităţile. Aceştia au impresionat la Concursul Internaţional de interpretare instrumentală “Ioan Goia” de la Iaşi, considerat unul dintre cele mai puternice concursuri de muzică instrumentală din ţară. Elevii vasluieni au obţinut nouă premii, din care cinci premii I, un premiu II, trei premii III şi o menţiune. Dintre participanţi, opt elevi provin de la Şcoala “Vasile Alecsandri” Vaslui, care au obţinut patru premii I, un premiu II, trei premii III şi o menţiune. Al noulea participant provine de la Şcoala “Alexandra Nechita”, care a obţinut premiul I.
Daniel Macarov, elev în clasa a şasea, a impresionat la trompetă, acesta fiind recompensat cu premiul I. Elevul este pregătit de profesorul Romeo Tălmaciu.
Şi Alexandru Blăniţă a obţinut premiul I la tubă, însă la clasa a şaptea, el fiind pregătit de profesorul Romeo Tălmaciu. La flaut, Mihaela Barnoschi, de la clasa a treia, a obţinut premiul I. Eleva este pregătită de profesoara Renata Fodor.
Cel de-al patrulea premiu I aparţine lui Costel Enea, la clarinet, pregătit de profesorul Iftimie Căuneac. Acelaşi dascăl a mai obţinut un premiu II, la clarinet, prin elevul David Preda.
Cele trei premii III au fost atribuite elevilor Florin Constantin Vasiliu (clarinet-prof.Eduard Bîţu), Otilia Teletin (flaut-prof.Renata Fodor) şi Rahela Goran (flaut-prof.Renata Fodor).
Menţiune a obţinut elevul Iosif Fîră, la clarinet, având ca profesor îndrumător pe Iftimie Căuneac.
“Mă bucură aceste rezultate. E o dovadă că munca depusă de profesori nu a fost în zadar. Felicit profesorii şi elevii pentru performanţele obţinute”, a spus Dorina Baban, directoarea Şcolii “Vasile Alecsandri”.
Şi cea mai tânără participantă, Bianca Fodor, elevă în clasa a patra la Şcoala “Alexandra Nechita”, a obţinut premiul I. Ea are ca profesor îndrumător pe Romeo Tălmaciu. Profesoara Ana Şnaider a fost corepetitoare la toţi copiii participanţi.
“A fostun concurs la nivelul aşteptărilor din toate punctele de vedere şi o motivaţie pentru noi, cei care am reprezentat Vasluiul, că putem excela în acest domeniu interpretativ. Felicit organizatorii. Mulţumim Primăriei, prin primarul Vasile Pavăl, şi Consiliului Local, pentru efortul financiar făcut, pentru ca aceşti copii să reprezinte cu cinste oraşul la concurs”, a spus Romeo Tălmaciu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr a murit după ce a căzut într-o fântână aflată în lucru

Un bărbat în vârstă de 21 de ani, din satul Pușcași, și-a pierdut viața, în …

Parada costumelor feminine de epocă la muzeul din Vaslui

Miercuri, 30 septembrie 2020, la ora 12:30, în Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *