luni , 17 iunie 2019, 03:17
Home / Local / Actualitate / Simpozion internaţional la Bârlad

Simpozion internaţional la Bârlad

simpozion3
Fantasia a fost invitata de onoare a Simpozionului Internaţional “Interculturalitatea şi interdisciplinaritatea-teme primordiale ale educaţiei”, organizat de Liceul “Petru Rareş“. Corala profesorului Vasile Negură a susţinut un recital, în deschiderea evenimentului, pe scena Teatrului “V.I.Popa”, încântând participanţii.
Evenimentul se află la a treia ediţie, organizatorii punând în dezbatere educarea interculturală şi interdisciplinară într-o Europă şi o lume unită, printr-un real schimb de idei, informaţii şi activităţi ale specialiştilor, profesorilor şi elevilor.
Manifestarea a avut două secţiuni: una dedicată profesorilor, iar în cea de a doua secţiune, elevii au prezentat bune practici cu privire la subiectul ediţiei din acest an.
Simpozionul a avut ca obiective primordiale promovarea dimensiunii interculturale şi interdisciplinare în educaţie, prin conceperea şcolii ca o instituţie socială cu funcţii multiple, aptă să răspundă nevoilor psiho-sociale ale elevilor din cadrul învăţământului actual, de oriunde din Europa şi din lume; înţelegerea importanţei propriei culturi din perspectiva unei educaţii interculturale; creşterea şanselor tinerilor din perspectiva unei educaţii interdisciplinare, prin utilizarea noilor metode şi tehnologii (în special IT) pentru formarea competenţelor profesionale, în conformitate cu cerinţele pieţei muncii prezente, europene şi mondiale.
Toate lucrările prezentate au fost editate într-o carte, iar exemplele de bune practici ale elevilor au fost cuprinse într-un CD.
simpozion1

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Accident în zona barajului Delea

Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină la un eveniment rutier, înregistrat pe …

Copil înecat la Pogonești

Un localnic a sunat la 112, astăzi, după ce a observat că pe râul Tutova …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *