marți , 22 ianuarie 2019, 17:47
Home / Local / Învăţămant / Reuniune de proiect în Turcia

Reuniune de proiect în Turcia

8087323
În perioada 25-29 aprilie 2016, s-a desfăşurat la Kastamonu (Turcia), cea de-a doua mobilitate transnaţională a Parteneriatului Strategic Erasmus^ “Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues”, coordonat de Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui. Au participat la această reuniune internaţională, găzduită de instituţia parteneră, Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, cel mai vechi liceu cu profil tehnologic din Turcia, reprezentanţii fiecărei instituţii din proiect (coordonatorul şi o persoană din echipa de proiect), iar din partea coordonatorului român au participat reprezentantul oficial al instituţiei, profesor Cătălin Ignat, directorul LMK, alături de coordonatorul proiectului, profesor Alexandru Mîţă şi de profesor Gianina Romaşcu, membru al echipei de proiect.
Punctele forte ale acestei mobilităţi au fost reprezentante de şedinţele dedicate managementului de proiect şi de o serie de teste şi demonstraţii ale Sistemului de Management al Învăţării-produsul intelectual al proiectului. A fost organizat şi un seminar regional, cu profesorii de limba engleză, în cadrul căruia s-au făcut demonstraţii ale funcţionării Sistemului de Management al Învăţării. Desigur, nu au lipsit evaluarea, sesiunile de brainstorming, discuţiile despre viitoarele numere ale revistei “Scaramouche” (un al produs final foarte apreciat al proiectului) şi atelierele de transformare a benzilor desenate create de elevi în instrumente electronice de învăţare.
Pe 28 mai 2016, la LMK Vaslui, se desfăşoară una din cele mai importante acţiuni ale Consorţiului pentru Diseminarea şi Exploatarea Rezultatelor finale ale proiectului K2 (DEOR) – Concursul Naţional de Traduceri “Corneliu M. Popescu”. Proba online a acestui concurs, organizată în limbile franceză, engleză şi spaniolă, se va desfăşura în Sistemul de Management al Învăţării-produsul intelectual al proiectului K2-care poate fi accesat la http://lang-platform.eu/lms (user şi parolă guest2). Până pe 12 mai 2016, s-au înregistrat nu mai puţin de 700 de înscrieri, elevi din toată ţara care vor participa la cel mai mare concurs naţional dedicat limbilor moderne – îl putem numi astfel, întrucât, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie, bate record după record. Deoarece în 2016 şi 2017, Concursul este organizat în cadrul acestui parteneriat, proba scrisă va implica şi traducerea unei benzi desenate. Înscrierile la concurs se finalizează pe 14 mai 2016.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătaie între doi elevi la Liceul din Puiești

Liceul Tehnologic din Puiești este, din nou, în centrul atenției, cu un nou scandal. De …

Patru vasluieni, răniți într-un accident la Gâdinți

Patru victime au rezultat în urma accidentului care a avut loc în această dimineață, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *