joi , 18 octombrie 2018, 08:53
Home / Local / Învăţămant / „Carte vie” la Biblioteca Judeţeană

„Carte vie” la Biblioteca Judeţeană

carte vie
Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui încearcă să diversifice activităţile, astfel încât tinerii din oraş să fie atraşi către lectură şi carte. Un proiect de suflet al instituţiei este “Astăzi sunt o carte vie!”, ajuns la cea de a treia ediţie. Peste 60 de elevi de la Liceul “Emil Racoviţă” şi voluntari ai bibliotecii au ţinut să afle de la nişte profesinişti elemente din viaţa lor, despre realizările şi nerealizările lor, dar şi despre opera lor. Cei zece invitaţi, de la pompier, ofiţer de penitenciare, avocat, medic de la Ambulanţă, sportiv de performanţă, până la fotograf şi inginer constructor, au ţinut să se deschidă sufleteşte în faţa tinerilor şi să le transmită o parte din experienţa lor de viaţă, care le poate fi utilă în viitorul apropiat.
“Cititorii acestor cărţi vii i-au pus uneori în dificultate, fiindcă au dorit să facă anumite conexiuni între meserie şi pasiune. Discutăm de tinerii care au stat de vorbă de acele cărţi vii. Invitaţii au rămas surprinşi, la fel şi tinerii, pentru că treci zi de zi pe lângă nişte oameni, fără să-şi dai seama că ei sunt, practic, o carte vie. Au atâtea de împărtăşit, atâtea informaţii de transmis şi au o bogată experienţă de viaţă. Lucrul acesta încântă pe tineri. Genul acesta de discuţie în doi, de la om la om, nu face altceva decât să ne apropie unul de celălalt. Cred că discutând cu un medic, un angajat de la pompieri, poţi înţelege altfel trăirile acelor oameni”, a spus Gelu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene Vaslui.
Activitatea s-a desfăşurat pe parcursul a mai bine de două ore, iar tinerii s-au perindat de la o masă la alta, intenţia lor fiind de a se familiariza cu toate cele zece meserii prezente.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bani europeni pentru modernizarea iluminatului public din Vaslui

Într-o ședință extraordinară, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică pentru investiția ”Eficientizarea și extinderea sistemului …

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

Un bărbat de 47 de ani, din municipiul Vaslui a fost reținut de polițiștii rutieri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *