marți , 22 septembrie 2020, 10:44
Home / Local / Învăţămant / “Finanţaţi viitorul!”

“Finanţaţi viitorul!”

liceu
Peste 90 de elevi şi cadre didactice de la Liceul „Nicolae Iorga” Negreşti au participat la acţiunea „Finanţaţi viitorul-dreptul la educaţie pentru toţi!”, desfăşurată în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, ediţia 2016.
În acest fel, elevii liceului s-au alăturat milioanelor de copii din aproape 100 de ţări ale lumii, care pe parcursul Săptămânii de Acţiune (9-15 mai), încearcă să atragă atenţia factorilor de decizie asupra importanţei finanţării educaţiei.
Elevii, cadrele didactice şi părinţii au discutat despre modul în care lipsurile materiale pot influenţa calitatea actului didactic. În vederea analizei nevoilor educaţionale s-au organizat dezbateri şi au fost aplicate chestionare elevilor. Testele au arătat că elevii îşi doresc profesori bine pregătiţi, lecţii şi documentare video, materiale didactice moderne, laboratoare mai bine dotate, manuale alternative gratuite şi metode moderne de predare-învăţare.
Campania Globală pentru Educaţie (CGE) este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia „Salvaţi Copiii”. CGE are membrii în peste 96 de ţări, care militează pentru realizarea dreptului la Educaţie pentru Toţi, în mod gratuit şi în condiţii de calitate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Peste o mie de copii au primit ghiozdane complet echipate cu rechizite de la Episcopia Hușilor

Peste 1000 de elevi au fost, în aceste zile, beneficiarii ediției a III-a a programului …

FOTO/ Peste 70 de hectare de vegetație uscată făcută scrum la Lipovăț

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și echipaje …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *