sâmbătă , 19 septembrie 2020, 20:13
Home / Local / Actualitate / Comercianţii vasluieni, cu marfa la control

Comercianţii vasluieni, cu marfa la control

politia
În pragul Sărbătorii Floriilor, poliţiştii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui continuă acţiunile pentru prevenirea şi descurajarea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiei şi comercializării produselor alimentare.
Poliţişti din structurile de investigare a criminalităţii economice și poliției rutiere au desfășurat pe raza județului o acţiune de prevenire și descurajare a evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor alimentare (pește, legume, fructe și produse de panificație). La acţiune au participat şi specialişti din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.
Poliţiştii au efectuat controale la 18 societăţi comerciale şi 21 persoane fizice din pieţele agroalimentare și depozitele en-gros din judeţ. De asemenea, au fost controlate peste 25 de autovehicule. Au fost verificate documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare și vânzare a produselor alimentare.
În urma controalelor, poliţiştii au constatat 2 infracțiuni de evaziune fiscală și au aplicat 61 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 29 au fost pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 24 pentru încălcări ale prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 8 la alte acte normative. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 22.560 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 7.816 lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *