luni , 16 septembrie 2019, 18:47
Home / Local / Un nou proiect iniţiat de World Vision

Un nou proiect iniţiat de World Vision

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Fundaţia World Vision România a demarat un amplu program de reducere a mortalităţii materne din ţara noastră, prin proiectul „Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame”.
Evenimentul de lansare a proiectului dedicat comunităţilor judeţului Vaslui a avut loc ieri, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Vaslui, adunând lalolaltă reprezentanţi ai autorităţilor locale, instituţiilor medicale, de învăţământ şi de protecţia copilului, ai Episcopiei Huşilor, ai societăţilor profesionale, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti.
Proiectul se va derula în următorii trei ani şi se va adresa unui număr de 15.000 de femei din 30 de comunităţi vulnerabile din 3 judeţe –Vaslui, Dolj, şi Vâlcea, cu obiectivul de a crea un model de succes pentru reducerea cazurilor de mortalitate maternă, prin prevenirea sarcinilor nedorite şi prin susţinerea accesului la servicii medicale de calitate pentru sarcinile dorite.
În judeţul Vaslui sunt vizate comunele Rafaila, Todireşti, Dumeşti, Laza, Poieneşti, Ivăneşti Pungeşti, Rebricea, Vultureşti şi Oseşti.
Populaţia totală a acestor comune este de aproape 38.500 de locuitori, din care sunt peste 5.700 de femei fertile, cu vârsta între 15 şi 40 de ani. 75 de furnizori de servicii medicale din judeţul Vaslui, vor fi beneficiari ai platformei de educaţie online.
În cadrul proiectului vor fi desfăşurate campanii educaţionale de către educatorii voluntari recrutaţi din cadrul comunităţilor, va fi facilitat accesul femeilor vulnerabile la servicii medicale şi vor fi folosite, într-un mod inovator şi adaptat acestor comunităţi, soluţii tehnologice pentru asistenţa prenatală şi planning familial. 225 de funizori de servicii medicale din aceste judeţe vor fi incluşi în proiect, alături de autorităţi locale, participând la crearea unui model sustenabil de oferire a unor servicii integrate, adaptate nevoilor grupului ţintă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reținut pentru tâlhărie

Poliţiştii vasluieni au reţinut un bărbat  din comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, bănuit de …

Fără alocații, din cauza absențelor nemotivate

Peste 400 de familii din județ au rămas fără alocația de susținere, din cauza copiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *