joi , 16 august 2018, 19:39
Home / Local / Actualitate / Târg de ouă încondeiate la Vaslui

Târg de ouă încondeiate la Vaslui

oua incondeiate
În acest an, Târgul de ouă încondeiate şi icoane va avea loc în Centrul civic, iar deschiderea oficială este programată pentru sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 10. La expoziţia cu vânzare participă meşteri consacraţi, cum ar fi Felicia Poliec, Silvia Săcăleanu, Gabriela Andrei şi Dan Horgan. În a doua zi este programat şi concertul de pricesne al coralei Fantasia, alături de Centrul de Zi “Veronica” şi Grupul “Răzeşii” din Pogoneşti, programat de la ora 13.
“Aşteptăm ca vasluienii să vină în număr mare, fiindcă succesul unei acţiuni se datorează şi publicului. Considerăm că evenimentul va zugrăvi cele mai importante centre de tradiţie, care vor veni în faţa publicului cu adevăratele simboluri ale credinţei”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Creaţiei Populare Vaslui.
În afară de ouă încondeiate, vasluienii vor putea admira şi cumpăra icoane pictate pe lemn sau sticlă, ce sunt lucrate de meşteri din Iaşi şi Vaslui. Nu vor lipsi coşurile de nuiele sau tradiţionalele produse de panificaţie, evenimentul urmând a se derula pe perioada a două zile, între orele 10 şi 20.30. De asemenea, “Casa Răzeşului” din Pogoneşti va veni în faţa vasluienilor cu artă culinară, specifică sărbătorilor pascale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primăria Laza încurajează mersul pe două roți

În cadrul Zilei comunei Laza, autoritățile locale au organizat o tombolă, de la care câștigătorul …

Mii de luminițe aprinse la concertul lui Proconsul

Proconsul a umplut centrul Vasluiului, aproape 10.000 de spectatori dansând și cântând pe melodiile renumitei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *