sâmbătă , 20 octombrie 2018, 16:54
Home / Local / Învăţămant / Locul 2 pe ţară la Informatică

Locul 2 pe ţară la Informatică

andrei popa
Informatica vasluiană are parte de un nou an de excepţie. La Olimpiada Naţională la licee, de la Craiova, cei nouă elevi din judeţul Vaslui au obţinut nouă medalii, din care două de aur, patru de argint şi două de bronz.
Performerul ediţiei din acest an este elevul Andrei Chiriac, de la Liceul “Ştefan Procopiu”, pregătit de profesorii Dan Pracsiu, Andrei Grigorean şi Carmen Bărdiţă. Acesta s-a clasat pe locul doi la nivel naţional, la clasa a XI-a, obţinând medalia de aur. Pe locul cinci la nivel naţional s-a clasat un alt vasluian. Este vorba despre Andrei Popa, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, pregătit de profesorii Nicu Vlad, Andrei Grigorean. El a fost recompensat cu menţiune şi medalia de argint.
Aur a mai obţinut Cătălin Iulian Ciocan, elev în clasa a X-a, la Liceul “Emil Racoviţă” (LER) Vaslui, îndrumat de prof.Dan Pracsiu. Acesta s-a clasat pe locul 9 la nivel naţional, ce i-a adus o menţiune, însă cu un punctaj mai mare faţă de colegul său, Andrei Popa.
Medalii de argint au mai obţinut Sebastian Istrate, de la LMK, pregătit de prof.Vlad Nicu, Radu Ştefan Durleşteanu (LMK) şi Ştefan Tudor Zaharia (LMK), ambii îndrumaţi de prof.Florica Ciurescu.
Elevul Andrei Alexandru Craiu (LER), pregătit de prof.Dan Pracsiu, a obţinut medalia de bronz. Aceeaşi distincţie a primit-o şi Antonio Ganea, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad.
Din surse neoficiale, aceste rezultate au clasat Vasluiul pe locul doi la nivel naţional, după Bucureşti.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

CAMPANIE DE PREVENIRE A FRAUDELOR COMISE PE INTERNET

Poliția Română, împreună cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire …

Tânăr căutat de autoritățile din R. Moldova, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *