sâmbătă , 23 martie 2019, 05:07
Home / Local / Învăţămant / A început Olimpiada de Textile

A început Olimpiada de Textile

DSC_5883
Astăzi, la Teatrul “V.I.Popa” Bârlad s-a dat startul Olimpiadei Naţionale de Tehnologii, domeniul industrie textilă şi pielărie. Organizatorii, Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ), Colegiul Tehnic “Alex.I.Cuza”, Liceul “Petru Rareş“ şi Primăria Bârlad, au ţinut ca momentul de deschidere să fie unul unic, în care motivele populare au fost în prim plan, îmbinând perfect tradiţionalul cu modernul.
Aşa se face că elevii Liceului “Petru Rareş“ au prezentat vestimentaţia “la modă”, din care nu au lipsit elementele tradiţionale, iar cei de la Colegiul “Alex.I.Cuza” au adus în faţa publicului Ia, care a revenit în îmbrăcămintea românilor.
Surpriza paradei a reprezentat-o prezenţa pe scenă a inspectorului general al ISJ, Gabriela Plăcintă, care a îmbrăcat una din creaţiile elevilor de la Liceul “Petru Rareş“.
“Sunt prezenţi cei mai buni elevi în domeniu din aproape jumătate din judeţele ţării. Vor fi cinci zile pline, în care elevii şi profesorii însoţitori vor îmbina concursul propriu-zis, cu activităţile recreative. Sperăm ca aceştia să plece cu cele mai frumoase amintiri din judeţul nostru”, a spus Gabriela Plăcintă.
Mâine, elevii vor susţine proba scrisă, urmând ca joi, 21 aprilie, să susţină proba practică, zi în care va avea loc şi festivitatea de premiere.
DSC_5879DSC_5916

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Rezultate modeste la simulare

Simularea examenului de Evaluare Naţională i-a pus la grea încercare pe elevii clasei a opta …

Gazdă a Olimpiadei “Universul cunoaşterii prin lectură”

Școala Gimnazială Deleni a găzduit și organizat etapa județeană a Olimpiadei ”Universul cunoaşterii prin lectură”. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *