luni , 24 septembrie 2018, 10:00
Home / Local / Actualitate / Vasluiul va fi vizitat de Vicente Lopez-Brea Fernandez

Vasluiul va fi vizitat de Vicente Lopez-Brea Fernandez

atasat cultural al spaniei
Mâine, de la ora 10, la Şcoala “Alexandra Nechita” Vaslui, va avea loc cea de a doua ediţie a Simpozionului Unternaţional pentru Educaţie Intergeneraţională. Invitatul special al manifestării este ataşatul cultural Vicente Lopez-Brea Fernandez, reprezentant în România al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Regatul Spaniei. Înaltul oaspete nu se află pentru prima oară la Vaslui. În urmă cu un an, acesta a avut întâlniri cu reprezentanţii primăriei, ai prefecturii, după care a poposit la liceele “Mihail Kogălniceanu”, “Emil Racoviţă”, “Ştefan Procopiu” şi “Anghel Rugină”, dar şi la Şcoala Puşcaşi şi Colegiul Naţional “Cuza Vodă” Huşi.
La simpozion vor participa dascăli din judeţ, formatori, dar şi cadre didactice din mediul universitar şi din ţări, precum Cipru, Portugalia, Italia şi Turcia, care doresc să valorifice experienţele didactice trăite.
“În ultimul deceniu, judeţul Vaslui a fost spaţiul în care s-au desfăşurat numeroase proiecte inovatoare în domeniul educaţiei, recompensate adesea cu înalte distincţii ale Comisiei Europene sau ale Ministerului Educaţiei. Împreună cu alte iniţiative valoroase de formare, aceste proiecte trebuie să-şi găsească un forum adecvat de propagare a bunei practici. În acest spirit, simpozionul intenţionează să valorifice şi să popularizeze exemplele de bună practică acumulate”, a declarat Alexandru Mîţă, inspectorul de limbi moderne din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *