luni , 22 octombrie 2018, 14:45
Home / Local / Actualitate / Şcoală fără delincvenţă

Şcoală fără delincvenţă

Liceul_Emil Racovita
Cu ocazia ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE, sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a organizat manifestări adresate în special copiilor, la finalul cărora cei mai buni au fost premiați în cadru festiv.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a organizat concursul de afişe intitulat „Şcoală fără delincvenţă” cu scopul promovării şi dezvoltării de comportamente responsabile în rândul adolescenţilor. Această activitate a constat în realizarea unui afiş al cărui mesaj să prevină săvârşirea de infracţiuni în şcoală, tehnica de realizare a afişelor fiind desen, pictură sau colaj. Concursul s-a adresat elevilor din clasele IX-XII de la liceele din municipiul Vaslui și s-a desfăşurat pe echipe, fiecare echipă fiind formată din 3 membri.
Festivitatea de premiere a oferit prilejul şefului inspectoratului, domnului comisar șef Mirica Ionel să adreseze tinerilor participanţi un mesaj prin care a promovat profesia de poliţist, vorbindu-le despre dăruirea şi chemarea pe care ar trebui să o aibă cei dornici să urmeze această profesie.
Elevii au vizionat un scurt film realizat de către poliţiştii vasluieni, material care a cuprins aspecte ale activităţii structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.
Fiecare echipă participantă la concurs şi-a prezentat lucrarea şi mesajul pe care a vrut să-l transmită prin intermediul acesteia, la final având loc premierea elevilor participanţi.
Premiile au fost înmânate de vicepreşedintele Consiliului Naţional al Poliţiştilor – Filiala Vaslui, premiile fiind acordate de către Consiliul Naţional al Poliţiştilor şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 1 Vaslui.
Premiul I a fost obţinut de o echipă a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Vaslui formată din elevii: Agape Dariana Andreea, Manolachi Nicoleta, Tărăgan Bianca Ivona, profesori coordonatori fiind Vîntu Cristina și Popliuc Ramona Diana. Premiul II a fost obţinut de o echipă a Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui formată din elevii: Racoviţă Cristian, Gache Andreea Marina, iar profesor coordonator Mocanu Carmen, iar premiul III a fost obţinut de o echipă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui formată din elevii:Olăreanu Alina, Nechita Andra Raluca, Bahrim Andreea, profesori coordonatori fiind Caliniuc Daniela şi Sîrghi Mihaela. A fost acordată și o menţiune echipei Liceului Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui formată din elevii: Ursache Teodora, Gîfei Ionela Gabriela, Dănăilă Vasilica Valentina, iar profesor coordonator Hîncianu Gerlandida.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Absolvenții dezinteresați de locurile de muncă din Vaslui

Puțini absolvenți din cei peste 500 aflați în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței …

Un tânăr, în stare critică la spital, după ce a fost înjunghiat de cumnat

Un tânăr din Gârceni a fost găsit de localnici pe ulițele localității în stare critică. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *