luni , 1 iunie 2020, 17:15
Home / Local / Validarea referendumului de la Pungești se va decide în instanță

Validarea referendumului de la Pungești se va decide în instanță

primar_pungesti
Instituția prefectului Vaslui a solicitat Judecătoriei Vaslui să valideze referendumul de la Pungești, după ce în legătură cu această temă au existat o serie de controverse, având în vedere că o lege aflată în vigoare cere o prezență de jumătate plus unu dintre alegătorii cu drept de vot, iar alta stipulează că, pentru validare, referendumul are nevoie de 30% plus unu prezență la vot.
În cursul zilei de luni, mai mulți reprezentanți ai Mișcării de rezistență de la Pungești, care au militat pentru oprirea explorării gazelor de șist de către Compania Chevron, au protestat în fața Instituției Prefectului și i-au cerut prefectului Daniel Olteanu să valideze referendumul potrivit legii care prevede o prezență la urne de 30 la sută plus unu dintre alegătorii înscriși pe listele electorale permanente.
„Oamenii sunt îndreptățiți să ceară ce doresc, este o țară liberă, dar eu nu pot lua decizii la presiunea străzii. Am înaintat Judecătoriei Vaslui o adresă prin care cerem ca magistrații să valideze referendumul de demitere a primarului de la Pungești. Din punctul meu de vedere, validarea trebuia făcută de președintele Biroului Electoral de Circumscripție. Nu trebuia să se pună presiune pe Instituția Prefectului”, a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu.
Cauza a fost repartizată aleatoriu, urmând să se judece în cursul zilei de 22 martie.
Referendumul de duminică pentru demiterea primarului din Pungești, Mircia Vlasă, a înregistrat o prezență de 34,3%, iar 30,4 dintre alegători au votat pentru demiterea edilului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mesajul inspectorului general școlar, Gabriela Plăcintă, pentru absolvenții promoției 2020!

Dragi elevi, Pentru voi, elevii claselor a XII-a, a răsunat vineri ultimul clopoțel, un clopoțel …

Gaz metan în comuna Bălteni! A fost semnat contractul de concesiune a serviciului către Gaz Est!

Autoritățile din comuna Bălteni se pregătesc de o investiție majoră în comunitate Este vorba despre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *