joi , 16 august 2018, 22:09
Home / Local / Învăţămant / Centrele de evaluare, luate cu asalt de copii

Centrele de evaluare, luate cu asalt de copii


Potrivit metodologiei, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2016, inclusiv, pot să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomativă este corespunzătoare. Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vaslui va coordona întreaga activitate de evaluare a copiilor. Pentru buna derulare a acţiunii, instituţia vasluiană a stabilit şapte centre de evaluare. Trei dintre ele sunt la Vaslui, alte două la Bârlad şi câte un centru la Huşi şi Negreşti. Evaluarea preşcolarilor se va realiza în perioada 23 februarie–16 martie, iar cele şapte centre vor fi deschise de luni până vineri, între orele 10 şi 18.
“Metodologia este foarte clară în acest sens, astfel că părinţii se pot programa, pentru realizarea evaluării psihosomatice. În vederea realizării examinării, părintele sau tutorele legal trebuie să obţină, în prealabil, o adeverinţă de la medicul de familie/pediatru, prin care se atestă că preşcolarul este clinic sănătos, apt pentru şcoală. Rezultatul evaluării va fi comunicat, în scris, în aceeaşi zi şi nu poate fi contestat”, a spus Daniela Laic, director al CJRAE Vaslui.
Activitatea este în plină desfăşurare, iar, până ieri, ultima centralizare, au fost înregistrate aproape 200 de evaluări, pentru şase copii fiind acordate recomandări pentru orientarea către Centrele de Educaţie Incluzivă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Record la Vaslui: 66 de cupluri au sărbătorit Nunta de Aur

Primăria Vaslui a făcut o tradiţie din a sărbători cuplurile vârstnice la împlinirea a 50 …

Primăria Laza încurajează mersul pe două roți

În cadrul Zilei comunei Laza, autoritățile locale au organizat o tombolă, de la care câștigătorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *