duminică , 20 septembrie 2020, 10:36
Home / Local / Actualitate / 21.120 ţigarete şi 170 Kg arome pentru narghilea confiscate la frontieră

21.120 ţigarete şi 170 Kg arome pentru narghilea confiscate la frontieră

index
În P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit peste 21.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova şi 170 Kg arome pentru narghilea, pe care patru cetăţeni români încercau să le introducă în ţară, ascunse în diverse componente ale autovehiculelor pe care le conduceau.

* În ziua de 3 martie a.c., în jurul orei 02.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Veaceslav C., în vârstă de 45 de ani, conducând un autocar înmatriculat în R. Moldova.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit ascunse în sistemul de aer condiţionat şi în roata de rezervă a autocarului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 11.400 ţigarete, marca Winston, cu timbru de acciză R.Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare de 2.850 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.
* Ieri 2 martie a.c., în jurul orei 21.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Diomid C., în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunse sub bancheta din spate a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 170 pachete arome pentru narghilea, având o greutate totală de 170 Kg.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare de 27.200 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 6.500 lei.
*Alţi doi cetăţeni români au fost depistaţi la controlul de frontieră încercând să introducă în ţară 9.720 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în bacheta din spate, în capitonajul portbagajului şi în roata de rezervă a unui autoturism, precum şi într-un compartiment de depozitare din interiorul unui autocar, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare totală de 2.430 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amendă în valoare totală de 11.000 lei .

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *