joi , 21 martie 2019, 14:21
Home / Local / Actualitate / Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

c380x242_politia_rutiera
Poliţiştii au identificat în trafic două persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Codului Penal.
Poliţiştii Biroului Rutier Bârlad au oprit pe strada Epureanu, din municipiul Bârlad, un autovehicul condus de D. George, în vârstă de 34 ani, domiciliat în comuna Zorleni. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul obţinut a avut valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal de Urgență Bârlad, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În timp ce Gheorghe C., de 27 ani, din comuna Laza, conducea un autoturism pe raza localității Sauca, a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Serviciului Rutier. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. C. Gheorghe a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea prelevării mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit pe numele conducătorilor auto dosare penale, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Pădurarii vasluieni vor fi dotați cu pistoale

Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice Vaslui, declară că pădurarii vor avea în dotare pistoale cu …

Politicianul anului în asistență socială

Vasluiul a avut doi reprezentanți premiați în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială 2019, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *