duminică , 16 decembrie 2018, 10:04
Home / Local / Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a dat în judecată CJAS

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a dat în judecată CJAS

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a dat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate pentru nedecontarea unor servicii medicale în valoare de 11,3 milioane de lei, însă reprezentanţii CJAS susţin că aceste cheltuieli reprezintă depăşiri ale valorii de contract asumate de cele două instituţii.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a fost dată în judecată de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui din cauza unor plăţi pe care CJAS nu le-a făcut în anii anteriori.

Mai exact, SJU Vaslui solicită decontarea a 11,3 milioane de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii medicale efectuate de unitatea medicală în 2013 şi 2014. Reprezentanţii CJAS Vaslui susţin că plata acelei sume nu se justifică, întrucât reprezintă servicii efectuate de spital peste valoarea de contract asumată de comun acord de cele două instituţii.

„În legislaţia cu privire la decontarea cheltuielilor pentru serviciile medicale se specifică foarte clar că depăşirea acestora peste valoarea de contract se face pe răspunderea spitalelor. Este primul an când un spital ne dă în judecată pe această problemă. Acelaşi lucru ar putea să facă şi spitalele din Bârlad sau Huşi, pentru că şi acolo sunt cheltuieli peste valoarea de contract, dar, probabil, ştiu că nu au câştig de cauză”, a declarat directorul CJAS Vaslui, Maria Vlasici.

Vezi şi

Autoritățile sanitare sunt în alertă

Autoritățile sanitare din județ au demarat o amplă anchetă, după ce pe o rețea de …

Persoana cazuta in subsolul unui bloc

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui si Serviciul de Ambulanta Vaslui au intervenit la scoaterea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *