marți , 23 octombrie 2018, 20:39
Home / Local / Şansă pentru reabilitarea Conacului de la Soleşti

Şansă pentru reabilitarea Conacului de la Soleşti

conac solesti

Primăria Soleşti speră ca proprietarii conacului Elenei Cuza să fie donat autorităţilor pentru a-l repune în valoare.

Conacul de la Soleşti aşteaptă să fie preluat de proprietari. Este vorba despre Ane-Marie şi Stephanie Rosetti, care sunt aşteptate să preia clădirea, ce se află într-o continuă degradare. Primăria Soleşti speră, totuşi, să ajungă la o înţelegere cu moştenitoarele, pentru a primi casa boierească sub formă de donaţie, astfel încât să acceseze fonduri europene pentru a fi reabilitată.
“Le vom face o solicitare prin care le propunem să doneze conacul primăriei. Nu cred că au posibilităţi financiare aşa de mari, care să le permită reabilitarea clădirii. E nevoie de câteva milioane de euro pentru a reface întreg ansamblul. Cu fonduri europene putem transforma zona într-un obiectiv turistic”, a spus primarul Mona Bujor.
Autorităţile de la Soleşti au reuşit cu fonduri europene să reabiliteze mormântul Elenei Cuza. Reamenajarea a costat 40.000 de euro şi a durat doi ani. Planurile primăriţei Mona Bujor nu se opresc aici, intenţionând să reabiliteze Biserica Adormirii Maicii Domnului din incinta complexului.

Vezi şi

Miliția a fost atracția zilei la Retro Parada Toamnei

Iubitorii de maşini istorice şi-au dat întâlnire în centrul Vasluiului, acolo unde s-a desfăşurat Retro …

Jandarmii au împărțit amenzi hoților de lemne

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vaslui a aplicat 17 sancțiuni contravenționale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *