marți , 21 ianuarie 2020, 23:48
Home / Naţional / Un alt ranit din Colectiv a fost externat.

Un alt ranit din Colectiv a fost externat.

Pacientul ranit in Colectiv care a fost internat la Institutul „CC Iliescu”, cu arsuri pe 25% din suprafata corpului si arsura pulmonara, a fost externat, un singur ranit in incendiul din 30 octombrie ramanand internat la Bucuresti, in stare critica.

Pacientul transferat la „CC Iliescu” avea arsuri pe 25% din suprafata corpului si arsura pulmonara, fiind unul dintre ranitii in starea cea mai grava.

Pe durata internarii la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” pacientul a beneficiat de cel mai modern si mai complex tratament la nivel mondial destinat arsurilor pulmonare grave: oxigenarea totala extra-corporeala cu membrana (ECMO) timp de 10 zile, a explicat managerul spitalului,Serban Bubenek.

In aceasta perioada plamanii pacientului au fost pusi in repaus si s-au vindecat total, timp in care ranitul a beneficiat de terapie intensiva multiorgan.

Pacientul a fost indrumat catre o clinica de specialitate pentru continuarea fiziokinetoterapiei.

Astfel, la Bucuresti mai ramane internat un singur ranit in incendiul din Colectiv. Acesta se afla la Spitalul Floreasca si este in stare critica, potrivit celei mai recente raportari a Ministerului Sanatatii.

In spitalele din strainatate, care au preluat 39 de raniti, se mai afla internati 17 dintre acestia, toti in stare stabila, astfel: in Austria – doua persoane, in Belgia – sapte, in Olanda – o persoana, in Germania – trei persoane, dintre care un cetatean german, in Marea Britanie – trei persoane – si in Israel – o persoana.

In urma incendiului din data de 30 octombrie 2015 si-au pierdut viata 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit in incendiu, 24 in spitalele din tara si 12 dintre ranitii transferati in strainatate. Initial au fost internati in spitalele Capitalei 147 dintre ranitii din Colectiv.

Vezi şi

Peste 7.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră

In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de …

Tânăr fără permis de conducere depistat în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *