11 vasluieni au rămas fără permisul de conducere, iar alți 33 au fost amendați pentru viteză!

În perioda 26-28 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști locali, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 110 vehicule și legitimate peste 130 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.300 lei.

Dintre acestea, 33 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: neacordarea de prioritate pentru pietoni (3), depășirea limitei legale de viteză (2), depășirea neregulamentară (2),  neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore, de la producerea unui eveniment rutier (2), neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată (1) și conducerea sub influența alcoolului (1); cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: conducerea unui autovehicul care are montate anvelope uzate peste limita legală (1) și lipsă asigurare R.C.A (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *